Steffy Cuttenberg Anul II
| Subiect: Lecţia I ~ Iniţiere Sam Iul 23, 2011 10:56 pm | |
| Priveam linistita clasa aproape goala. Uitandu-ma pe tavan, mai toate pernele se ocupasera. Mi-am atintit privirea inapoi spre podea si observand locurile ocupate de elevi nelinistiti, m-am ridicat rapid si, incercand sa ma fac auzita de elevi, mi-am dres vocea cu ajutorul baghetei ce-mi statea mereu la indemana. M-am prezentat, spunand cu repeziciune cuvintele ce ma descriau, incercand sa fac elevii sa creada ca eram de treaba, ceea ce, bineintels, era si adevarat. Numele meu este Steffy Cuttenberg. OK, este un nume ciudat, insa sper sa nu-mi taiati capul pentru asta. Mai multi elevi incepura sa rada. Sperand ca nu radeau de numele meu, ci de prezentarea oferita, am continuat. De astazi vom studia impreuna Previziunile despre Viitor. Sper sa ne intelegem bine. Vom incepe prin a discuta despre aceasta materie. Spunand acestea, mi-am miscat bagheta spre tabla si au aparut imediat scrise cateva informatii despre materia ce avea sa o studiem.
Previziunile despre Viitor se refera la citirea in stele si in frunzele de ceai, a cauta sensuri concrete viselor si a altor metode avansate, care ajuta personajele ce vor afla viitorul sa se descurce in continuare stiind ce il asteapta. Totusi, citirea viitorului prin metode Intunecate poate modifica lumea in spatiu si timp, iar astfel previziunea nu se va mai indeplini, si deasemenea vrajitorul va avea o perioada nelimitata de ghinion pe care si-o poate petrece chiar si la Azkaban, modificand lumea proportional. Citirea viitorului se va face doar dupa metodele acceptate de Ministerul Magiei si sub supravegherea unui vrajitor avansat, insa citirea viitorului in metode simple si nu foarte exacte sunt permise tuturor gradelor vrajitoresti.
Bine. Acum v-as ruga sa va notati pe pergamente o parere personala despre aceasta materie si sa copiati cateva intrebari ce vor aparea pe tabla, la care va trebui sa raspundeti pana data viitoare. Si nu uitati sa va copiati si descrierea Previziunilor despre Viitor! Am accentuat intentionat ultimele cuvinte, vazand cativa elevi ce radeau in spatele clasei. Ei bine, daca toata lumea a terminat, copiati intrebarile. Si neaparat sa aveti scrise pe pergamente descrierea! Va voi verifica data viitoare. Si voi scadea puncte! Simteam ca aerul meu de profa` de treaba s-a cam dus. Totusi, trebuia sa termin. Am vazut cu satisfactie cum elevii din spate care chicoteau au inghitit in sec. Am sfichiuit bagheta si pe tabla au aparut cateva intrebari.
Tema. 1. Ce sunt Previziunile despre Viitor si la ce ajuta acestea? 2. Numiti cateva ramuri ale Previziunilor despre Viitor. (minim doua) 3. Explicati, la alegere, cum se foloseste un obiect folosit pentru aflarea viitorului. OOC: Raspunsurile temei mi se trimit prin PM. Tema valoreaza 100 de puncte (30 puncte per raspuns corect la o intrebare + 5 puncte din oficiu + 5 puncte pentru parerea personala), iar notele si punctele se vor trece in catalog. Termenul limita pentru rezolvarea temei : opt august. Succes! | |
|