AcasaPortalUltimele imaginiCăutareÎnregistrareConectare

Lectia I~Introducere

In jos 
3 participanți
AutorMesaj
Cassie Duvall
Headmistress
Cassie Duvall

Data de înscriere : 19/04/2010
Vârsta : 28

Lectia I~Introducere Empty
MesajSubiect: Lectia I~Introducere   Lectia I~Introducere EmptySam Apr 02, 2011 5:00 pm

Stateam la catedra si priveam clasa aproape goala. Cand se ocupasera si ultimele banci libere, m.am ridicat de pe scaun si mi.am dres vocea, cu dorinta de a opri susotelile elevilor.
"Numele meu este Cassie Fuzzy Wuzzy Duvall si anul acesta voi fi profesoara voastra de Potiuni. Sper sa ne intelegem bine. Astazi vom incepe prin a defini materia aceasta."

Cuvantul potiune provine din cuvantul latin “potio” care inseamna bautura, potiune sau otrava. In legende, o potiune este o bautura menita sa vindece, sa vrajeasca sau sa ucida oameni, facuta de magicieni, vrajitori sau vrajitoare. Pot fi pomenite cele mai des folosite potiuni din Antichitate: potiunile de dragoste, menite sa il faca pe cel care le bea sa se indragosteasca de obicei de persoana care le-a preparat. Mai sunt pomenite si potiunile care au efecte inverse, provocandu-i celui care le bea o ura nestapanita fata de cel care i-a administrat potiunea. Crearea de potiuni era un procedeu obisnuit in alchimie.

In timpul secolului 19 era ceva obinuit sa vezi sarlatani umbland pe strada si oferind diverse leacuri miraculoase care, spuneau ei, vindecau orice rana sau boala.In literatura universala potiunile simbolizeaza de obicei raul, fiind prezentate de obicei trei vrajitoare care danseaza in jurul unui cazan si planuind sa sacrifice pe cineva.

"Vreau sa va notati pe pergamentele voastre, urmatoarele lucruri." In timp ce spusesem asta, pe tabla aparu o lista cu cateva informatii importante legate de materia pe care o predam.

Ceai: amestec lichid creat prin inmuierea sau fierberea ingredientelor solide in apa.
Amestec: un amestec de ingrediente.
Elixir: Solutie indulcita folosita ca medicament.
Filtru: Potiune conceputa pentru a incanta sau fermeca un bautor.
Otrava: Potiune conceputa pentru a face rau sau chiar a cauza moartea bautorului.
Tinctura: un medicament dulce conservat in alcool.

"Stiinta Potiunilor include si cunoasterea unor termeni specifici acestei arte. De aceea, ceea ce este notat pe tabla este foarte important de retinut." Am asteptat ca elevii sa termine de notat totul , apoi, in timp ce inlocuiam lista actuala cu o alta, am spus: "Obiectele utilizate pentru creearea unei potiuni sunt urmatoare:"

Cazan
Eprubete de sticla sau cristal
Mojar
Balanta

"Ora urmatoare vom face prima potiune, motiv pentru care va rog sa aveti la voi aceste obiecte.In restul minutelor ramase, va rog frumos sa imi spuneti, cat mai dezvoltat, parerea voastra despre aceasta materie."

OOC:Continuati sub forma de RPG si includeti raspunsul in RPG.ul vostru Smile Tema concreta o voi da dupa ce vor raspunde cativa la prima intrebare Smile
Sus In jos
https://dumbledore.all-up.com
Andrew Breno
Wizard
Andrew Breno

Data de înscriere : 30/10/2010
Vârsta : 27

MesajSubiect: Re: Lectia I~Introducere   Lectia I~Introducere EmptySam Apr 02, 2011 7:55 pm

Dupa ce am terminat de copiat instrumentele, mi-am intors privirea catre profesoara, care tocmai ne cerea sa ne spunem parerea despre ora. Mana Amandei Higgins zbura pur si simplu, in sus, atentia profesoarei fiind indreptata imediat catre ea.
-Da?Care este parerea dumneavoastra, miss....
-Higgins. Amanda Higgins. Cred ca potiunile sunt extrem de interesante.Modul in care sunt preparate difera de la o potiune la alta, la fel si ingredientele. Chiar am invatat cateva potiuni, 12 mai exact, incepand cu potiunea Filadotofeea, care are ca ingrediente frunze de....
-Multumesc, Miss Higgins! se auzi clar si raspicat vocea profesoarei. Eu ti-am parerea personala, nu sa te lauzi cu cunostintele tale.
Am inceput sa rad usor. In sfarsit, cineva o punea la punct pe Amanda. Doamne, cat asteptasem asta! Se parea ca va fi un semestru interesant....
-Poate ca tu ai vrea sa ne spui parerea ta despre Potiuni, domnule....
Oh, perfect! Ma vazuse, ceea ce insemna ca dadusem de bucluc. Bine macar ca era doar propria parere.
-Breno. Andrew Breno.
-Hmm....interesant nume. Te ascultam, domnule Breno.
-Pai, parerea mea e ca Potiunile sunt, cum a zis si Amanda, interesante. Adica, mi se par si foarte utile. Oricine ar trebui sa stie sa deosebeasca o otrava de un elixir, o potiune de alta, si multe altele. Abia astept sa invat cate ceva nou semestrul acesta. Oh, si am auzit de o potiune speciala numita Felix Felicis. O vom studia anul acesta?
-Din pacate, nu. Felix Felicis este o potiune mai avansata, dar voi lua in calcul introducerea ei pentru orele speciale de Potiuni, unde vor veni numai cei mai buni elevi. Poate vei veni pe acolo, domnule Breno.
-Eu nu prea am talent la Potiuni, doamna...
-Atunci se pare ca nu te poti bizui decat pe munca. Oricum, iti multumesc pentru parerea ta. Intr-adevar, potiunile sunt interesante si utile. Doar ca eu as formula putin altfel toate acestea. Multumesc, oricum, stai jos.
M-am asezat, fericit ca am scapat cu bine......

OOC: Scuze de parerea mea slaba....inspiratia m-a cam lasat.... :8>
Sus In jos
Drake Nevermore
Anul VI
Drake Nevermore

Data de înscriere : 04/11/2010
Vârsta : 27

MesajSubiect: Re: Lectia I~Introducere   Lectia I~Introducere EmptyDum Apr 03, 2011 8:57 am

Eram printre primii in clasa...Profesoara statea si ne privea in timp ce si ultimii elevi veneau.Cand toti elevii venisera si se inchisese usa,profesoara se ridica in picioare,isi drese vocea si spuse:
"Numele meu este Cassie Fuzzy Wuzzy Duvall si anul acesta voi fi profesoara voastra de Potiuni. Sper sa ne intelegem bine. Astazi vom incepe prin a defini materia aceasta."

Colegii de langa mine inca mai susoteau si unul ii zise altuia ceva despre mine si incepusera amandoi sa rada.
Profesoara spunea ceva dar eu nu eram atent,eram atent doar la acei colegi ai mei care imi erau complet antipatici.
Mi-am notat pe pergament tot ce scria pe tabla.
Acum acelasi coleg ii spuse din nou celuilalt ceva amuzant despre mine si acesta striga:
-Hei,Hardy,nu ai bani sa-ti cumperi haine?
M-am ridicat si am vrut sa ajung pana la ei.
"Vad ca vrea sa ne raspunda domnul..."zise profesoara si mi-am dat seama ca am probleme

-Hardy,am zis eu.
"Deci,domnule Hardy,care e parerea ta despre aceasta materie?" continua profesoara

-Pai...Potiunile sunt folositoare...am inceput eu.
-Potiunile sunt folositoare,radeau cei doi in spatele meu.
-...si...sunt de parere ca nu ne-am descurca fara ele pentru ca oricand ne-ar putea otravi cineva...am continuat eu.
-Hardy uite ca te otravesc!rase colegul din spatele meu.
Toata clasa incepu sa rada,l-am vazut chiar si pe Breno cum radea.Situatia era deja grea pentru mine.Oare cat vrea profesoara sa ma tina in picioare?
"Stii vreun exemplu de potiune?"ma intreba profesoara

-Da,pai...Potiunea...L-l-Lupis,am raspuns eu balbaindu-ma.
-Te balbai Hardy?rase un coleg.
-L-llll-lupis!striga un coleg si toata clasa incepu sa rada.
Am fugit din clasa nervos hotarat ca in pauza sa le arat eu lor.
"Hei,intoarce-te!"striga profesoara dupa mine dar plecasem deja
Sus In jos
Cassie Duvall
Headmistress
Cassie Duvall

Data de înscriere : 19/04/2010
Vârsta : 28

MesajSubiect: Re: Lectia I~Introducere   Lectia I~Introducere EmptyDum Mai 15, 2011 10:39 pm

"Bun.. Atata timp cat nimeni nu mai doreste sa ne impartaseasca parerile personale despre materia studiata, vom trece la lucruri mai importante", am spus in timp ce ma asezam la catedra. Cu o sficuire de bagheta, pe bancile imbatranite ale salii de clasa aparusera fise de lucru pentru ora respectiva.

"Fisa de lucru.
1.De unde provine cuvantul "Potiune" si care este semificatia acestuia?
2.Ce era specific secolului 19?
3.Descrieti filtrul si elixirul.
4.Care sunt obiectele utilizate pentru crearea unei Potiuni?
"

"In minutele ramase, va rog sa completati fisa data. Cand terminati, puneti bucata de pergament pe catedra. Dupa ce faceti aceasta, sunteti liberi."
Am luat in mana "Potiunile secolului" si m.am apucat de citit, asteptand ca elevii sa termine ceea ce aveau de lucrat.

OOC: Raspunsurile temei mi se trimit prin PM. Tema valoreaza 100p.
Sus In jos
https://dumbledore.all-up.com
Continut sponsorizat

MesajSubiect: Re: Lectia I~Introducere   Lectia I~Introducere Empty

Sus In jos

Lectia I~Introducere
Sus 
Pagina 1 din 1
 Subiecte similare
-
» Introducere in VIITOR!